Safety First!

Veiligheidsmaatregelen bij regen

Bij het gebruik van een springkasteel in de regen is het belangrijk om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidsmaatregelenvoor het gebruik van een springkasteel in de regen:

1. Bescherming tegen regen: Gebruik een waterdichte hoes of luifel om het springkasteel te bedekken en te beschermen tegen directe blootstelling aan regen. Dit helpt om de speeloppervlakte zo droog mogelijk te houden.

2. Toezicht houden: Zorg ervoor dat er te allen tijde volwassen toezicht is op het springkasteel.Volwassenen kunnen letten op mogelijke veiligheidsrisico's en ervoor zorgen dat de kinderen veilig spelen, vooral bij natte omstandigheden.

3. Regelmatige inspectie: Controleer regelmatig de staat van het springkasteel tijdens het gebruik in de regen. Controleer op eventuele schade, verzakkingen of waterophopingen. Indien nodig moet het springkasteel worden gerepareerd of tijdelijk buiten gebruik worden gesteld.Veiligheidsmaatregelen bij wind

Bij het gebruik van een springkasteel is het belangrijk om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, vooral bij winderige omstandigheden. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van een springkasteel bij winderig weer:

1. Controleer het weer: Controleer altijd de weersvoorspellingen voordat je een springkasteel opzet. Als er sterke wind of storm wordt voorspeld, is het raadzaam om het gebruik van het springkasteel uit te stellen.

2. Veranker het springkasteel goed: Zorg ervoor dat het springkasteel stevig is verankerd volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik de juiste haringen of gewichten om het kasteel op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat de verankeringspunten stevig zijn en niet los kunnen komen.

3. Toezicht houden: Zorg ervoor dat er te allen tijde volwassen toezicht is op het springkasteel, vooral bij winderige omstandigheden. Volwassenen kunnen de veiligheid bewaken en ingrijpen als dat nodig is. Let specifiek op de beweging van het springkasteel en eventuele tekenen van instabiliteit.

4. Regelmatige inspectie: Controleer regelmatig de staat van het springkasteel tijdens het gebruik bij winderig weer. Controleer op mogelijke schade aan het kasteel, losse naden, verslapping van de verankering of andere tekenen van instabiliteit. Indien nodig moet het springkasteel worden gerepareerd of tijdelijk buiten gebruik worden gesteld.

5. Deflatie bij sterke wind: Als de windkracht toeneemt, overweeg dan om het springkasteel tijdelijk te laten leeglopen en te laten neerhalen. Een springkasteel dat gedeeltelijk is leeggelopen, biedt minder weerstand tegen de wind en vermindert het risico op omvallen of wegglijden.